Pakken inneholder: 

Forutsetter inntil 30km reisevei t/r.
Pakken benytter wifi. Er ikke wifi med internett tilgjengelig, kan sentral med 4G simkort leveres på forespørsel.

Bad inntil 8m2

Forbehold: Det tas forbehold om at det eksisterende berørte anlegget er i forskriftsmessig stand og at det er plass i sikringsskapet. Demonteringer av eksisterende anlegg er ikke med i denne pakken. Underlag for varmekabel er forutsatt klargjort før denne legges.

Installasjon av ladestasjon for elbil

Vi ser stadig flere elbiler på norske veier. Utviklingen vi har sett innen salg av elbiler de siste årene tyder på at dette markedet vil fortsette å vokse i mange år fremover. Har du en elbil-lader hjemme, vil du attpåtil være mindre avhengig av å stoppe på ladestasjoner til og fra jobb eller å oppdrive ledige ladestasjoner i løpet av arbeidsdagen.

Ønsker du å vite mer om installasjon av elbil-lader? Vi kommer gjerne på befaring for å hjelpe deg definere behovet og utarbeide fordelaktige, trygge ladeløsninger.

Brannfarlig med lading av elbil i stikkontakt

Godt over halvparten av alle elbil-eiere lader elbilen hjemme med vanlig stikkontakt, til tross for at dette er en veldokumentert årsak til overbelastning på det elektriske anlegget. Denne formen for enkel, uvøren hjemmelading er ifølge Elbilforeningen en potensiell brannfare de aller fleste elbil-eiere ikke tenker over. I tillegg er det mange som ikke er klar over at du som elbileier er lovpålagt å ha en forskriftsmessig godkjent kontakt for lading av elbil.

For å redusere faren for overbelastning, varmgang og i verste fall brann, er det anbefalt at en elektriker utfører en kontroll på ditt elektriske anlegg – også i forbindelse med installasjon av hjemmeladestasjon.

Vi installerer hjemmeladestasjon i din bolig

Dersom du ønsker å gå til anskaffelse av en trygg og effektiv ladeløsning for din elbil, kan vi i Raufoss Elektro bistå med installasjon av en hjemmeladestasjon tilpasset ditt elektriske anlegg og elbilen du eier. Vi kommer på befaring og utfører en kontroll på ditt elektriske anlegg, slik at du kan lade din elbil uten å være bekymret for overspenning og brannutvikling.

Ladestasjon for elbil – Easee ladeløsning for lading opptil 22 kW

Easee Home er intelligent og tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett. Laderoboten vil automatisk oppdage om bilen støtter 3-fase eller ikke. Du trenger ikke å tenke på tekniske spesifikasjoner – laderoboten tilpasser seg alltid bilens behov. Et eksklusivt produkt til en folkelig pris, hvor det eneste du trenger å tenke på er hvilken farge du skal ha.

Pakken inneholder:

Forutsetninger:

I 2019 ble det for første gang solgt flere nullutslippsbiler enn andre biler i Norge. Behovet for ladestasjoner for elbiler øker, og flere har installert ladeboks hjemme. Vurderer du å installere ladeboks hjemme, i garasjeanlegget eller på jobben? Da er det et par ting du burde tenke på.

Det kan være brannfarlig å bruke feil kurs

Dersom du har en elbil, men ikke en ladestasjon, må du i mange tilfeller kjøre for å komme deg til en lader. Bruker du en vanlig stikkontakt til lading av elbilen, skal kursen være sikret med maks 10A, ha forankoblet jordfeilbryter Type B og installasjonen må ha installert overspenningsvern.

Dette er fordi vanlige stikkontakter ikke tåler den høye belastningen elbillading medfører over tid. Ønsker du å lade bilen med mer enn 10 ampere (2,3 kilowatt) må du ha følgende installasjon:

Dette er utstyr som må monteres av en elektriker. Vi i Raufoss Elektro har lang erfaring med montering av ladestasjon for elbiler.

Hvilken ladeboks vil du ha?

Til bruk i privathjem finnes det i hovedsak to typer ladebokser: smarte og enkle. Forskjellen er at den smarte ladeboksen har flere funksjoner som blant annet appstyring som gir deg muligheten til å justere ladeeffekt, og når du vil lade. Dette sørger for en enklere og mer effektiv lading. Den enkle ladeboksen har ingen funksjoner utover å tilføre strøm til elbilen din. Det er imidlertid ikke gitt at den smarte ladeboksen er best. Hvilken ladeboks du burde velge avhenger av ditt behov.

Når det gjelder ladeanlegg til borettslag er det en del styrer som bekymrer seg for at det er for lite strøm tilgjengelig i deres fellesanlegg. Dette løser seg i de aller fleste tilfeller via smarte ladeanlegg som f.eks Easee Charge med køsystem og lastbalansering. Et smart ladeanlegg kan også leveres i kombinasjon med betalingsløsning, hvor strømforbruket faktureres direkte til den som har ladet bilen.

Hvor skal ladeboksen stå?

Hvor du velger å plassere ladestasjonen avhenger av hvilken bil du har og hvilke behov du har for lading. Tenk over hvilke behov du har for ladestrøm; hva er maks ladetid? Hvor mange biler skal lades samtidig? Dersom du ønsker å kunne lade bilen uten å måtte kjøre den inn i garasjen, kan det være lurt å plassere ladeboksen ved porten. Husk også at du må ha mer plass dersom du f.eks. har en Audi Etron, Tesla X etc, kontra  VW id.3, BMW i3 etc. Hjemmeladestasjoner kan monteres på både vegg og stativ, så du har heldigvis mange valgmuligheter.

Elektrikeren har kompetansen – bruk den!

Ta kontakt med oss i Raufoss Elektro, dersom det er noe du lurer på angående montering av ladeboks til elbil. Vi leverer ladestasjoner til både privatboliger, fellesgarasjer og borettslag. Vi har lang erfaring med montering av elbilladere, og holder oss alltid oppdatert på gjeldende regelverk for elsikkerhet.

Har du noen spørsmål eller ønsker å bestille befaring? Ta kontakt! 

Ta kontakt

post@raufosselektro.no61 19 40 80
2830 Raufoss
Personvern
© 2022  Raufoss elektro as  |  
nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS